Een half uur gratis parkeren zonder ticket in Roeselare

Burgemeester Kris Declercq en schepen voor mobiliteit Griet Coppé bij zo'n fameuze parkeerplaats met rode lijn. © Stefaan Beel
Peter Soete

Tegen het Weekend van de Klant op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober zullen er in het Roeselaarse stadscentrum 108 Shop & Go-parkeerplaatsen geactiveerd zijn. Daar kan je een half uur gratis parkeren en je hoeft er helemaal niks voor te doen.

In de binnenstad zijn er 108 speciale parkeerplaatsen voorzien voor shoppers die snel een boodschap willen doen. De Shop & Go-parkeerplaats is met een rode lijn aangeduid en wie daar de wagen plaatst, kan dat een half uur gratis doen. Bovendien moet er geen ticket genomen worden, geen parkeerschijf geplaatst worden en geen SMS gestuurd worden. Sensoren in het parkeervlak registreren de parkeertijd en na 30 minuten sturen de sensoren een signaal naar de parkeerwachters.

“Hiermee profileert Roeselare zich nog maar eens als goedkoopste centrumstad als het op parkeren aan komt”, zegt burgemeester Kris Declercq. “Op de gewone parkeerplaatsen sta je een kwartier gratis en op de Shop & Go-plaatsen een half uur. Wil je langer parkeren dan betaal je voor het eerste uur 1,30 euro en voor het tweede uur 1,70 euro.

Tegen het Weekend van de Klant verdwijnen ook alle bestaande borden met parkeerverwijssystemen. Er komen nieuwe, gelijkvormige pijlen waarop elke parking een herkenbare kleur heeft. Wie de afrit Roeselare Haven neemt, zal zelfs tussen metershoge banieren rijden tot de inrit van de parking Station-Ooststraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier