“Eandis creëert gevaar voor fietsers op Heuleplaats”

Stad tikt Eandis op de vingers, maar daar spreken ze van een miscommunicatie. © NM
Redactie KW

De stad Kortrijk heeft Eandis op de vingers getikt omdat het werfcharter niet wordt nageleefd tijdens de werken op Heuleplaats. In het werfcharter hebben de stad Kortrijk en de bouwsector enkele afspraken vastgelegd om de veiligheid in schoolomgevingen tijdens werken te garanderen.

In dat charter staat onder meer dat de transporten ten laatste om 7.15 uur mogen aankomen en pas na 8.30 uur weer mogen vertrekken. Vorige week vrijdag werd dat charter echter niet nageleefd door Eandis. Op de mobiele werf stonden de vrachtwagens heel hinderlijk opgesteld, waardoor voetgangers en fietsers moeilijk voorbij konden.

“De veiligheid van de jongeren gaat boven alles en zulke gevaarlijke toestanden kunnen wij echt niet tolereren“, zegt Axel Weydts, schepen van Mobiliteit. “We blijven Eandis, alle andere nutsmaatschappijen en de bouwsector wijzen op het belang van het charter. Bijna altijd krijgen wij positieve reacties van de aannemers en passen zij hun werf onmiddellijk aan.”

Woordvoerder Simon Van Wijmeersch van Eandis spreekt over een miscommunicatie met de aannemer. “Voor ons is veiligheid prioritair, maar we hebben inderdaad vernomen dat enkele aannemers de regels niet hebben gevolgd. Wij zitten ook verveeld met de situatie. Er is iets fout gelopen in de communicatie. Wij zien erop toe dat vanaf nu alles wel correct verloopt.” (nvh)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier