E40-oprit Aalter richting Gent gaat komende vijf dagen dicht

30/11/16 om 11:51 - Bijgewerkt om 11:50

De oprit in Aalter richting Gent gaat dicht van 1 december tot 5 december. Vanaf donderdag maakt de aannemer de aansluiting voor de tijdelijke parallelweg langs de E40.

E40-oprit Aalter richting Gent gaat komende vijf dagen dicht

De oprit Aalter naar de E40 richting Gent is afgesloten van donderdagavond 1 december om 19 uur tot maandagochtend 5 december om 6 uur. Het verkeer kan de E40 oprijden richting kust, keren aan het op- en afrittencomplex in Beernem en terugrijden richting Gent.

Verkeer richting Gent rijdt vanaf 6 uur op maandag 5 december op de tijdelijke parallelweg op drie versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 90km per uur. Vrachtwagens mogen maximaal 70 km per uur rijden en niet inhalen. De omleiding via de tijdelijke parallelweg duurt anderhalf jaar, tot voorjaar 2018.

E40-oprit Aalter richting Gent gaat komende vijf dagen dicht

Ook het verkeer richting kust rijdt over 3 versmalde rijstroken rijden ter hoogte van het complex. De aannemer neemt de linkerrijstrook in om veilig te kunnen werken. Er is een snelheidsbeperking voor de auto's van 90 km per uur en vrachtwagens van 70 km per uur. Vrachtwagens mogen ook hier niet inhalen. Deze situatie duurt tot eind januari 2017.

(FJA)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!