Duinenweg wordt fietsstraat in Middelkerke en Oostende

Pal op de grens van Middelkerke en Oostende vond woensdagmiddag de opening van de fietsstraat plaats. We zien Jurgen Vergauwe, Sofie Feys, Jens Vermote, Nico Van der Straeten, Bart Vanden Broucke, Dylan Tratsaert, Sebastien Colot, Patrice Vanderbeke (allen ambtenaren uit Middelkerke of Oostende) en de schepenen voor openbare werken Liliane Pylyser - Dewulf (Middelkerke) en Jean Vandecasteele (Oostende). © BVO
Redactie KW

Een flink stuk van de Duinenstraat in Oostende en de Duinenweg in Middelkerke is voortaan officieel een fietsstraat.

“In een fietsstraat mag de fietser de volledige breedte van de weg gebruiken en mogen de auto’s de fietser niet inhalen”, zegt Jean Vandecasteele, schepen van openbaar domein in Oostende. “In de Stad aan Zee hebben de Visserskaai en de Kaïrostraat al een dergelijk karakter. Toen het gemeentebestuur Middelkerke informeerde om de Duinenstraat in Raversijde samen met hun Duinenweg in te richten als fietsstraat, was de beslissing snel genomen. Concreet gaat het om de Duinenweg vanaf de Sluisvaartstraat in Middelkerke tot aan de Westlaan in Oostende. Langs dit traject was sowieso alleen plaatselijk autoverkeer mogelijk en dat blijft zo. Waar een slagboom de doorgang verspert, is uiteraard geen autoverkeer toegelaten”, aldus nog schepen Jean Vandecasteele.

De nieuwe verkeerssituatie wordt aangeduid met een verkeersbord. Op termijn komen er ook duidelijke markeringen op basis van thermoplast op het wegdek.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier