Drukte op komst in Pathoekeweg door aansluiting nieuwe verbindingsweg

Redactie KW

Vanaf vandaag wordt de nieuwe verbindingsweg N371 aangesloten op de Pathoekeweg in Brugge, vlak naast de brandweerkazerne. De werken duren tot en met oktober.

De werken omvatten de aansluiting met de Pathoekeweg en de volledige vernieuwing van de Pathoekeweg ter hoogte van de nieuwe aansluiting. In een eerste fase wordt de rijrichting richting N348 aangelegd. Deze fase zal duren tot de eerste week van augustus. De nieuwe verharding van de Pathoekeweg is platenbeton, het uitharden van het beton duurt vier weken en zal plaatsvinden tijdens het bouwverlof.

Tijdens de tweede fase wordt de rijrichting Brugge vernieuwd en wordt er aangesloten op de nieuwe verbindingsweg richting Blankenbergse steenweg (N371). Deze werken starten in de tweede week van augustus en duren tot de derde week van oktober. Ook hier is een uithardingstermijn van 4 weken voorzien.

Verkeerslichten

Tijdens beide fasen kan gemotoriseerd verkeer door middel van verkeerslichten de werfzone kruisen. Fietsers zullen terug op het fietspad rijden, de werf zullen ze via een corridor kunnen dwarsen. Eens alles klaar, rijdt het verkeer van en naar de Blankenbergse steenweg (N371) via deze nieuwe aansluiting. Het kruispunt wordt dan wel tijdelijk heringericht om de huidige verkeerstromen te kunnen verwerken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier