Druk weekend in de politiezone Grensleie

17/04/17 om 10:24 - Bijgewerkt om 10:24

Tijdens het paasweekend tussen vrijdagmorgen en maandagmorgen werden een aantal inbraken vastgesteld en werd er op zondagnacht een uitgebreide controle uitgevoerd op alcohol en drugs.

Druk weekend in de politiezone Grensleie

115 bestuurders gecontroleerd © BELGA

In Menen in de Groenstraat werd een inbraak in de kantine aan de visput vastgesteld. De toegangsdeur werd opengebroken en de daders gingen aan de haal met een zitmaaier, 2 quads en de kassa. In de wervikstraat werden twee fietsen ontvreemd uit een garagepoort die opengebroken werd. Daarnaast werden nog twee inbraken genoteerd in een woning. De eerste gebeurde in de Kwadestraat in Wevelgem. De benadeelde stelde vast dat een aantal juwelen gestolen werden samen met haar portefeuille. De tweede poging tot inbraak gebeurde in Menen, Ter Beke. Onbekenden wrikten een raam open aan de achterzijde van de woning. Daarbij viel een beeldje vanop de vensterbank op de grond. De bewoners werden opgeschrikt maar de inbrekers konden ontkomen in onbekende richting zonder buit evenwel.

Alcohol en drugscontrole

In totaal werden 115 bestuurders van allerhande voertuigen onderworpen aan een controle gedurende de nacht van zondag op maandag. In totaal bliezen acht personen positief waarvan er vier hun rijbewijs onmiddellijk mochten inleveren. Eén persoon moest zijn rijbewijs achterlaten wegens een drugsovertreding. Er werd eveneens nog een verkeersongeval met stoffelijke schade vastgesteld met alcoholintoxicatie in de Wervikstraat. Deze actie bewijst dat uitgaan en rijden onder invloed (10 procent onder invloed !!!!) nog steeds aan orde is. "We blijven dus voortdurend in strijd tegen weekendongevallen" aldus de woordvoerder politiezone Grensleie.

(red)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!