Dronken personeelslid politie Blankenberge veroorzaakte ongeval met vluchtmisdrijf

Redactie KW

Het verkeersongeval gebeurde op 7 mei in Knokke-Heist.

“Ik werk bij de politiezone Blankenberge op de administratie bij de dienst Verkeer.” Een 48-jarige vrouw uit Knokke-Heist had woensdagochtend een opmerkelijk antwoord klaar toen de politierechter vroeg naar haar beroep. De veertiger moest zich verantwoorden voor een verkeersongeval met vluchtmisdrijf. Pijnlijk detail: ze had daarbij 2,37 promille alcohol in haar bloed.

H.G. (48) kwam net terug van een verjaardagsfeestje van haar moeder toen het fout liep. Ze reed op de verkeerde kant van de rijbaan en raakte daarbij een fietsster. Het slachtoffer belandde in de graskant en liep lichte verwondingen op. De vrouw uit Knokke-Heist stopte niet, maar kon even later wel tegengehouden worden door de politie. Uit controle bleek dat ze 2,37 promille alcohol in haar bloed had.

Mijn cliënte drinkt normaal nooit als ze moet rijden. Ze zat in een moeilijke periode, waarna het haar allemaal even teveel werd”, zegt haar advocaat. De vrouw zelf ontkende de aanrijding. “Ik heb niks gevoeld en er was ook geen schade aan mijn wagen”, aldus H.G. De politierechter gaf haar het voordeel van de twijfel en herkwalificeerde de feiten naar het niet ter plaatse blijven na een ongeval. Daarvoor kreeg ze 300 euro boete.

Voor het dronken rijden legde de politierechter haar een geldboete op van 1.200 euro en twee maanden rijverbod. Ze moet ook medische en psychologische proeven ondergaan.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier