Dronken bestuurder bleef na ongeval in wagen zitten om fles whisky leeg te drinken

© BELGA
Redactie KW

De 54-jarige man uit Torhout veroorzaakte vorig jaar met 3,79 promille in zijn bloed een verkeersongeval in Torhout.

Bart V. ramde in december 2015 een paaltje op een rotonde en zette zijn tocht verder. Even verderop reed hij opnieuw tegen enkele paaltjes waarna hij in de gracht belandde. “Maar blijkbaar had hij nog niet genoeg gedronken. Hij was zodanig zat dat hij in zijn wagen bleef zitten om een fles whisky verder op te drinken. Dit in plaats van te proberen uit zijn wagen te klauteren”, sprak de procureur.

Uit de ademanalyse bleek V. maar liefst 3,79 promille in zijn bloed te hebben. “Een dodelijke hoeveelheid voor sommigen“, aldus een verbaasde procureur. De beklaagde kwam zelf niet opdagen in de rechtbank en liet zich vertegenwoordigen door een advocaat. Blijkbaar kampt Bart al lange tijd met een alcoholprobleem en is hij nu in behandeling in een afkickcentrum. In 2015 alleen al werd hij drie keer veroordeeld voor intoxicatie. Zijn advocaat probeerde de situatie van zijn cliënt uit te leggen en vroeg het rijbewijs van V. niet definitief in te trekken. “Anders belandt hij opnieuw in de miserie. Een alcoholslot of gelijk welke voorwaarden zou beter zijn”, aldus de advocaat.

De politierechter toonde geen mildheid en veroordeelde V. tot een effectieve geldboete van 2.400 euro en een levenslang rijverbod. “Hij heeft nu alle tijd om zich te bezinnen”, klonk het.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier