Dringende werken gestart aan de Visartbrug in Zeebrugge

Redactie KW

Het wegdek van de Visartbrug in Zeebrugge, tussen de N34 Kustlaan en de N34 Isabellalaan, moet dringend hersteld worden. Ook de steunbalken waarop het wegdek bevestigd is, moeten deels vervangen en/of hersteld worden.

Aanvankelijk plande men deze werken in mei 2016, maar ze werden op uitdrukkelijke vraag van het stadsbestuur uitgesteld tot na de zomer om enerzijds de hinder voor het toerisme en anderzijds het conflict met de kusttram te beperken. Aannemer Artes-Depret uit Zeebrugge voert in opdracht van MBZ de werkzaamheden uit.

Het einde van de werken is voorzien op maandag 3 oktober om 6 uur. Om de hinder op deze voor het havenverkeer drukke weg zo kort mogelijk te houden, engageert de aannemer zich om per dag 10 uur te werken en dit 6 op 7 – niet op zondag dus. Zo kunnen de werken, die in principe vier weken zouden duren, in normale omstandigheden beperkt worden tot drie weken.

De Visartbrug wordt tijdens de werken afgesloten voor het wegverkeer. Alle verkeer – ook de tram – wordt op de Kustlaan in beide richtingen omgeleid via de Kapitein Fryattstraat, over de Strausbrug en via de Hullstraat. Tijdens de werkzaamheden wordt ook de scheepvaart gestremd, waardoor de Strausbrug altijd toegankelijk zal zijn voor het wegverkeer en de tram.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier