Dringende herstellingswerken op E17 in Kortrijk richting Gent

Redactie KW

Vanaf zaterdag 28 mei worden dringende herstellingswerken uitgevoerd aan de brug op de E17 over de Luipaardstraat, op de grens tussen Kortrijk en Harelbeke.

De werfzone situeert zich net voorbij de oprit nr. 3 Kortrijk-Oost in de rijrichting Gent. De brugdekvoeg is beschadigd en zal vernieuwd worden. De voeg moet nu snel hersteld worden, omdat anders de brug verdere schade zal oplopen, waarbij mogelijk gevaarlijke situaties kunnen ontstaan voor het verkeer. Deze werken zijn onvoorzien en dringend, waardoor er geen afstemming met andere werven in de omgeving mogelijk was.

De aannemer start op zaterdag 28 mei met het plaatsen van de signalisatie. Daarbij wordt het verkeer tijdelijk over één rijstrook geleid. Eenmaal de signalisatie geplaatst is, wordt er in twee fasen gewerkt. Daarbij zal het verkeer telkens van drie naar twee versmalde rijstroken worden gebracht. In de eerste fase zal het verkeer over de tweede en derde rijstrook geleid worden. In de tweede fase beschikt het verkeer over de eerste rijstrook en de pechstrook. In de rijrichting Frankrijk wordt geen bijkomende verkeershinder verwacht.

Opnieuw zware verkeershinder

De uitvoeringstermijn is afhankelijk van het weer en de omvang van de schade die moet hersteld worden. Er wordt zeer ernstige verkeershinder verwacht in de rijrichting van Gent met tot 8 km file in de spits. Ook ter hoogte van de wisselaar Aalbeke op de E403 (A17) kan de verkeersdoorstroming in beide rijrichtingen hinder ondervinden.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier