Drie jaar grote werken in en rond Roeselaarsestraat in Moorslede

© (foto JS)
Redactie KW

Binnenkort starten er grote werken in de Roeselaarsestraat, de belangrijke verbindingsweg tussen Moorslede en Roeselare. Het project Moorslede-Noord bevat onder andere de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel. De komende drie jaar wordt er hinder verwacht.

Het ‘project Moorslede-Noord’ is een groot riolerings-en wegenisproject dat onder andere de aanpak van de Roeselaarsestraat, de belangrijke verbindingsweg tussen Roeselare en Moorslede, omvat. “Na de verschillende dorpskernvernieuwingen is dit een van de grootste en belangrijke projecten in de geschiedenis van de gemeente. Zo’n drie jaar zal er gewerkt worden”, aldus kersvers schepen van openbare werken Geert Vanthuyne (Visie). Begin februari start het explosieven- en archeologisch onderzoek. De kans is groot dat er vlakbij de plaats waar het nieuwe rioleringsstelsel moet komen nog oorlogsmateriaal uit de Eerste Wereldoorlog wordt teruggevonden. Wanneer dat snel afgerond is, kunnen de eigenlijk werken wellicht begin maart al starten.

“Het project Moorslede-Noord bestaat uit de Roeselaarsestraat, de Molenweg en een gedeelte van de Passendaalsestraat. Er zal in vier verschillende grote fasen gewerkt worden. Die fasen worden dan nog eens onderverdeeld in deelfasen. Elke fase zal pas kunnen starten wanneer een voorgaande fase is afgewerkt. Op die manier willen we de hinder zo beperkt mogelijk proberen te houden”, legt de schepen van openbare werken uit.

Niet afgesloten

Enige tijd geleden speelde de gemeente nog met het idee om tijdens de werken de Roeselaarsestraat voor lange tijd af te sluiten voor het verkeer. “Daar zijn we op teruggekomen. De Roeselaarsestraat is een te belangrijke invalsweg voor de gemeente. Wellicht wordt de straat slechts voor een korte periode helemaal afgesloten. Verder voorzien we lichten zodat het verkeer toch via de belangrijkste verbindingsweg kan rijden.” Voor de fietsers zal er tijdens de werken een omleiding voorzien worden via de Stroroute. De gemeente bekijkt ook nog met vervoersmaatschappij de Lijn welke de beste oplossing is voor het busvervoer. Tijdens het project wordt ook de rotonde in de Roeselaarsestraat onder handen genomen.

“De rotonde ligt er momenteel niet goed bij. Het is nu het beste moment om die eens aan te pakken”, meent de schepen. Voor Geert Vanthuyne zijn de werken een belangrijke vuurdoop als schepen van openbare werken. “Ik besef maar al te goed dat deze werken voor vele problemen zullen zorgen. Je kan geen taart bakken zonder eieren te breken. Deze werken in samenwerking met Aquafin en Infrax zijn echter noodzakelijk zodat de woningen aangesloten worden op het gescheiden rioleringsstelsel. Dergelijke grote werken hebben wij natuurlijk ook niet graag, maar we wisten dat dit grote project ooit eens moest uitgevoerd worden.”

Volgens Vanthuyne wordt communicatie tussen de verschillende partners en de bevolking heel belangrijk. “Bij elke nieuwe fase zullen we een infovergadering organiseren. Als aanspreekpunt zal ik proberen iedere dag van de werken aanwezig te zijn. Ook via de website zullen we voldoende de gang van zaken van de werken communiceren.” Niet enkel in Moorslede staan er deze legislatuur grote werken op til. Ook in Dadizele wordt er een dezer jaren gestart met een groot wegen-en rioleringsproject. “In Dadizele wordt de Azalealaan onder handen genomen. Ook dat project is zeker niet te onderschatten”, besluit de schepen.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier