Drie bezwaren tegen aanleg Alveringems fietspad

Redactie KW

In de loop van volgend jaar start de aanleg van een fietspad dat uiteindelijk de Nieuwe Herberg met Leisele moet verbinden.

In een eerste fase worden op Alveringems grondgebied de stukken Nieuwe Herberg tot aan Izenberge dorp, de verbinding tussen de Oude Molenstraat, de Izenbergestraat en de Beauvoordestraat aangelegd. We spraken met Johan Vulsteke van VLM. “Omdat het traject van fase 1 binnen de ruilverkaveling valt, moet er niet onteigend worden”, legt projectleider Johan Vulsteke uit. “Wie een stukje van zijn grond moet afstaan voor de aanleg van het fietspad, krijgt een financiële vergoeding of een ander stukje grond ter compensatie. Het openbaar onderzoek voor de bouwvergunning – de periode waarin betrokkenen bij de gemeente bezwaren konden formuleren – is op 7 november afgerond. Ondertussen hebben wij in Izenberge recent ook een infovergadering gehad. De mensen zijn terecht kritisch! Ze hebben vaak niet alleen maar kritiek, maar ook nuttige opmerkingen.”

Bezwaren

Jan Declerck van de gemeentelijke technische dienst geeft nog mee dat er tijdens het voorbije openbaar onderzoek drie bezwaren zijn binnengekomen. “Dat bewijst dat er zelfs onder de omwonenden een groot draagvlak is voor de komst van een fietspad”, reageert burgemeester Liefooghe.

(AB – foto AB)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier