Dorpskern Keiem wordt volgend jaar vernieuwd

Redactie KW

De wegen worden smaller door fietssuggestiestroken, parkeerstroken worden heraangelegd en er komt meer groen en een plein bij de kerk.

Op de invalswegen naar Keiem zal je maar 50 kilometer per uur meer mogen rijden in plaats van 70 nu. In de Streuvelstraat zal je aan één kant mogen parkeren en bij de begraafplaats wordt het aantal parkeerplaatsen behouden. In de Keiemdorpstraat verdwijnt de vluchtheuvel bij de school. In de hele straat komen langs weerszijden fietssuggestiestroken.

De schoolomgeving wordt overzichtelijker. Er komt een ruime kiss & ride-zone waar ouders hun kinderen kunnen afzetten en weer doorrijden. Een zitbank met beplanting maakt het er iets gezelliger. Parkeren bij de kerk zal niet meer kunnen, omdat daar een plein komt dat afgezet wordt met wegneembare paaltjes. De bushalte verdwijnt en komt iets verderop richting Leke. Bij het ontmoetingscentrum komt een volwaardige parkeerstrook. In de Keiemdorpstraat naar Leke op komt er aan één kant een volwaardige parkeerstrook en langs beide kanten een fietsstrook.

Als alles volgens plan verloopt en de subsidies tijdig worden voorzien, kunnen de werken voor de zomer van volgend jaar starten. In een eerste fase komen dus de Keiemdorpstraat, Oude Keiemweg en Streuvelstraat aan bod. In een tweede fase zijn dat de Wittepoortstraat en Tervaetestraat. Een timing daarvoor is er niet en hangt af van de rioleringssubsidies.

(GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier