Doorniksewijk volledig klaar voor kerstweekend

De aannemer zet de komende dagen alles op alles om de werken voor het kerstweekend afgewerkt te krijgen. "We kiezen met het afsluiten van de tunnel voor de korte pijn", legt schepen Weydts uit. © JVGK
Redactie KW

De Doorniksewijk, tussen de Loofstraat en de tunnel, wordt van dinsdag 19 tot en met donderdag 21 december afgesloten. De aannemer wil de komende dagen alles in het werk stellen om de Doorniksewijk vroeger te kunnen openstellen.

Sinds april 2017 zijn er nuts- en trottoirwerken in de Doorniksewijk. Het deel tussen ‘t Kanon en de Loofstraat werd vorige week terug opengesteld voor het verkeer. Het stadsbestuur wil ook de rest van de Doorniksewijk tegen de kerstvakantie open voor alle verkeer. Om deze timing te halen moet de aannemer ongehinderd kunnen werken. Daarom is het nodig om de werkzone (Doorniksewijk tussen Loofstraat en de tunnel) af te sluiten voor alle verkeer van dinsdag 19 tot en met donderdag 21 december.

De aannemer moet de komende dagen kunnen asfalteren. Alles hangt af van het weer. Als dit niet lukt voor vrijdag moeten de asfalteringswerken uitgesteld worden tot februari 2018. De asfaltcentrales sluiten immers vanaf het kerstverlof, omdat er maar geasfalteerd kan worden vanaf een bepaalde temperatuur. “We kiezen hier voor de korte pijn door de Doorniksewijk drie dagen af te sluiten“, zegt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts (SP.A). “Maar zo kunnen we de straat volledig terug openstellen voor alle verkeer eind deze week, als het weer geen roet in het eten gooit.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier