Doorniksesteenweg krijgt vernieuwde fietspaden

Redactie KW

Vanaf 2 oktober staat de vernieuwing van de toplaag op de Doorniksesteenweg (N50) in ‘t Hoge op het programma van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen (AWV). Maandag start de aannemer met de voorbereidende werken.

De werfzone bevindt zich tussen de Decathlon en de Aubettestraat/Ooievaarsnest. De werken worden gefaseerd uitgevoerd. De aannemer start op maandag 25 september met de voorbereidende werken en herstelt onder meer de bushalte en de middengeleiders. Deze werken zijn buiten de rijweg/rijstroken en veroorzaken geen verkeershinder. De vernieuwing van de toplaag zelf staat ingepland van maandag 2 tot vrijdag 6 oktober.

Doorgaand verkeer richting Kortrijk centrum blijft mogelijk tijdens de werken. Het verkeer richting Doornik volgt een omleiding via de Bellegemsestraat, Rollegemsestraat, Rollegemseweg, Marionetten, President Kennedylaan en Beneluxlaan (N323).

“Ik ben tevreden dat de fietspaden daar nu eindelijk een nieuwe asfaltlaag krijgen”, zegt sp.a-schepen Axel Weydts, bevoegd voor Mobiliteit. “Het is echt nodig. De fietspaden langs de Doorniksesteenweg zijn in zeer slechte staat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier