Doorgang Dorpsstraat-Predikboomstraat in Klerken afgesloten na vonnis

langs de Predikboomstraat werd aan het begin van de weg een verkeersbord geplaatst en daarnaast een bord met daarop de tekst : " om de rust van de buurtbewoners te respecteren vragen wij om de toegang naar het speelplein via het Heuvelhuis (Dorpsstraat) te nemen, met dank voor uw begrip." © Annie Callewaert
Redactie KW

Het pad tussen de Predikboomstraat en de Dorpsstraat is door een vonnis van de rechtbank volledig afgesloten.

Na de bouw van het Heuvelhuis en de vernieuwingen aan speelplein Harlekijn in Klerken legde de gemeente Houthulst een pad aan dat de Predikboomstraat met de Dorpsstraat verbond. Concreet kon je dan langs het rijkswachtershuis bij de ingang van het speelplein en het Heuvelhuis komen, een kortere weg langs een mooi paadje. Sinds kort is deze doorgang echter volledig afgesloten.

Wie vanuit de Dorpsstraat langs het Heuvelhuis richting Predikboomstraat wil, staat plots voor hoge hekkens waar zelfs een kat niet door kan. In de Predikboomstraat staat het verbodsbord ‘verboden toegang’ aan de ingang van de vroegere rijkswachterskazerne. Daarnaast staat een bord met daarop de tekst: “Om de rust van de buurtbewoners te respecteren vragen wij om de toegang naar het speelplein via het Heuvelhuis (Dorpsstraat) te nemen, met dank voor uw begrip.”

“De afsluiting van het pad gebeurde naar aanleiding van een vonnis van de rechtbank”, zegt burgemeester Ann Vansteenkiste. “In hetzelfde vonnis werd bepaald dat er niet langer activiteiten in het Rijkswachtershuis mogen plaatsvinden na 20 uur. Daardoor is de KAJ verhuisd van het rijkswachtershuis naar het jeugdhuis.” Ouders die straks hun kinderen naar speelpleinwerking Harlekijn brengen, zullen dit dus via de veel drukkere Dorpsstraat moeten doen. (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier