Diksmuide dooft straatverlichting in weeknachten

30/03/15 om 22:18 - Bijgewerkt om 22:18

Bron: Kw

Diksmuide gaat de openbare straatverlichting doven op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagnacht tussen 23.30 uur en 4.30 uur. Dat is beslist op de gemeenteraad van maandagavond 30 maart. De verlichting op gewestwegen ter hoogte van de doortochten van dorpskernen en de stadskern blijft wel branden.

"Er wordt gekozen om de openbare verlichting in Diksmuide enkel te doven op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond tussen 23.30 uur en 4.30 uur omdat er dan weinig verkeer is", aldus schepen Kurt Vanlerberghe. "In het weekend, wanneer veel mensen laat op de weg zijn, blijft de verlichting branden. Wel opteren we er ook voor om de verlichting aan te laten op de gewestwegen ter hoogte van de doortochten van dorpskernen en de stadskern. Hiermee volgen we de lichtvisie van het Vlaams Gewest, wat toch belangrijk is om de verantwoordelijkheid van de stad niet in het gedrang te brengen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!