Deken Debopad in Marke wordt onder handen genomen

Redactie KW

Het Deken Debopad, een belangrijke fiets- en voetgangersverbinding in Marke, krijgt een fikse onderhoudsbeurt. Het paadje dat de Rekkemsestraat met het Lieven Bauwensplein, de lagere school, verschillende woonwijken en het Markebekepad verbindt is er slecht aan toe.

Het dolomietpad vertoont zeer oneffen zones. Op bepaalde plaatsen komt de steenslagfundering aan de oppervlakte en bij regenweer staan er grote waterplassen. Het fiets- en voetgangerscomfort op pad moet dus dringend verbeterd worden. In de week van 4 september start Wegenbouw Ockier met herstellingswerken. Deze werken zullen vier weken duren en kosten iets een kleine 103.000 euro.

“Onze bestaande fietsinfrastructuur opwaarderen is een belangrijk onderdeel van Kortrijk Fietst”, zegt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts. “Goede en comfortabele fietspaden zorgen voor meer fietsers.”

Omleiding

Tijdens de werken sluit de aannemer het Deken Debopad volledig af. Fietsers en voetgangers worden omgeleid. Vanaf 13 september zal de Preshoekstraat gedurende één week onderbroken zijn ter hoogte van Deken Debopad en het Markebekepad. Fietsers en voetgangers kunnen door. Het autoverkeer volgt een plaatselijke omlegging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier