Definitieve planning herinrichting Egemse centrumstraten uit de doeken gedaan

Tijdens de vergadering werd tekst en uitleg gegeven door hoofdinspecteur Johan Declercq van de politie, Davy Baes en Dries Denoo van de studiebureaus en burgemeester Ivan Delaere. © JG
Redactie KW

Eind vorig jaar werden de plannen voor de herinrichting van de Egemse centrumstraten definitief goedgekeurd en inmiddels werd een startdatum vastgelegd op 27 april. Het is de bedoeling om in 2016 klaar te zijn.

Tijdens de vergadering in het Egemse CC Het Buurthuis werd maandagavond info gegeven rond de concrete planning. Hieruit bleek dat de uitvoeringstermijn is vastgelegd op 190 werkdagen. De werken zullen uitgevoerd worden in zes fasen en de vermoedelijke einddatum van de werken is tegen het bouwverlof van 2016. Uiteraard brengen dergelijke werken ook verkeershinder met zich mee en dus werden vanwege de politie de omleidingen voor het gewone en het zware verkeer toegelicht.

Tenslotte werd ook dieper ingegaan op de informatiekanalen die door de gemeente zullen gebruikt worden voor de communicatie met de bewoners. We onthouden op dit vlak dat er, naast brieven aan de belanghebbenden, vooral gebruik zal gemaakt worden van de informatie die op de gemeentelijke website zal verschijnen.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier