Deelgemeenten Roeselare worden voor een deel in het donker gezet

Redactie KW

De tweede fase van het Masterplan Verlichting in Roeselare gaat in de lente van kracht. Daarbij wordt vooral gefocust op Rumbeke, Oekene en een deel van Beitem. Overbodige lichtpunten worden weggenomen, in totaal komt het neer op 288 lichtpunten.

De bedoeling van het Masterplan Verlichting in Roeselare is om efficiënter om te gaan met verlichting, waardoor er bespaard kan worden op de energiefactuur. “Daarbij hebben we een oefening gemaakt waarbij we de overbodige lichtpunten verwijderen en waar nodig een lichtpunt installeren. We vervangen ook enkele armaturen door een lichtpunt die minder verbruikt en op sommige plaatsen trekken we resoluut de kaart van de led-verlichting. In een eerste fase hebben we al een deel van Roeselare, waaronder de kleine ring aangepakt”, vertelt schepen Griet Coppé.

In een tweede fase wordt gefocust op Rumbeke, Oekene en een deel van Beitem. “In totaal zullen er hier zo’n 288 lichtpunten verdwijnen, al is het niet de bedoeling dat we de deelgemeenten volledig in het donker zetten. We gaan er gewoon efficiënter mee om. Van de lichtpunten blijft 46 procent behouden, met de nieuwe armaturen die we aanbrengen komt dat neer op een besparing van iets meer dan 13.000 euro per jaar. De oefening is grotendeels gemaakt, maar we zijn luisterbereid en aanpassingen kunnen nog steeds gebeuren”, aldus Griet.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier