De Link speelt voor Bob tijdens oudejaarsavond in Oekene

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Tijdens het eindejaar kunnen inwoners van Oekene en de nabije omgeving opnieuw genieten van de diensten van De Link.

Het busje fungeert al langer als pendeldienst tussen woont en bushalte en dient nu dus ook als Bob. Rijden en drinken is sowieso uit den boze en mocht het toch nog gebeuren, dan is de kans op controle tijdens de eindejaarsperiode enorm groot. Wie dus wel een glaasje wil drinken, moet op zoek naar een alternatief. “Sociale gebruiken en de horeca hoeven hier immers niet onder te lijden”, aldus Joris Olivier van het collectief huis-aan-huis vervoer De Link. “We hebben al de gewone Bob, maar ook voor deze is het vaak verleidelijk om toch een enkel pintje te drinken. En wat met de meeste chauffeurs die er alleen op uit trekken, zonder Bob?”

Gerustgesteld

De Link moet op oudejaarsavond alvast een oplossing bieden. “Het is niet de eerste keer dat we als Bob fungeren. We doen het traditioneel met het Gardeboeweekend en vorige jaren ook bij de overgang van oud naar nieuw. Het is handig voor de feestvierders, maar ook geruststellend voor de ouders die maar al te blij zijn dat ze zelf onbekommerd kunnen verder toosten en ‘s nachts hun fuivende kroost niet hoeven op te halen, De Link doet dit veilig in hun plaats en bovendien gratis, al mag een fooi steeds.”

Reserveren

De Link rijdt in een straal van 10 kilometer rond de kerk van Oekene. Vorige jaren was dit steeds een succes, er tijdig bij zijn om een plaatsje te reserveren is nodig. De Link rijdt van 17 tot 5 uur, reserveren kan op 31 december van 8 uur ‘s morgens tot ‘s anderendaags om 5 uur ‘s ochtends.

(TD)

>> Reserveren kan via 0474 71 41 14 of via www.oekeneNV.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier