De Lijn schrapt bushalte in Rekkem, stadsbestuur boos

Redactie KW

Busreizigers die op- en afstappen aan de halte op de Plaats in Rekkem kregen via brief van de chauffeur vorige week te horen dat de bushalte per 1 september wordt afgeschaft.

Deze maatregel komt er zonder overleg met het stadsbestuur. “Onbegrijpelijk dat wij niet op de hoogte worden gebracht”, foetert schepen van Mobiliteit Dirk Vanholme (N-VA). “Wij zullen overleg vragen, maar vragen ons af als we nog veel aan de situatie kunnen veranderen.”

De Lijn : Als we een halte schrappen, verhoogt dat de stiptheid van de bus

Met extra activiteiten in het dienstencentrum in het dorpshuis en de bouw van 25 serviceflats zouden meer oudere bewoners wel eens beroep kunnen doen op het openbare vervoer. “We hebben tellingen laten uitvoeren. Daarnaast stellen we vast dat de halte van de Plaats en die van de Kerk te dicht bij elkaar liggen. Als we een halte schrappen, verhoogt dat de stiptheid van de bus”, meent woordvoerder van De Lijn Inge Debruyne. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal nog de witte belijning aanpassen aan het wegdek nu de twee haltes verdwijnen op de Plaats. Pas daarna zou de halte geschrapt worden, maar een exacte timing kon nog niet gegeven worden. Vermoedelijk wordt de halte aan de Plaats dus nog even in gebruik genomen. Aangezien er aan de Kerk al verhoogde perrons werden aangelegd, is de beslissing van De Lijn om een halte te schrappen, al een tijdje bekend.

(XC-foto XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier