De Lijn brengt zwakke punten van kusttramtraject in kaart

Redactie KW

Vervoersmaatschappij De Lijn gaat de pijnpunten op het kusttramtraject in kaart brengen. Dat zegt De Lijn nadat zandophopingen de jongste weken meerdere keren voor hinder zorgden, vooral tussen Oostende en Westende-bad.


Zandophopingen zorgden de jongste weken voor veel problemen. Afgelopen zaterdag moest het verkeer voor de tweede keer in een week stilgelegd worden, en eind oktober ontspoorde in Middelkerke een kusstram, zonder erg. “De problemen van de jongste weken zijn te wijten aan uitzonderlijke omstandigheden, ten gevolge van de aanhoudende wind uit het noordwesten die het zand landinwaarts blaast”, klinkt het bij De Lijn. “Onze technische dienst heeft alles gedaan wat ze kon. We zetten een bulldozer in om het zand weg te scheppen, en we hebben ook een zandzuiger. We hebben telkens meteen vervangbussen ingelegd om de hinder voor de reizigers te beperken.”

De Lijn wil daarom de pijnpunten op het traject tussen De Panne en Knokke in kaart brengen. “Het is dan de bedoeling om zo snel mogelijk samen te zitten met alle betrokken partners. We kijken met De Lijn altijd vooruit”, klinkt het.

In 2012 al keerwand opgetrokken

De partners namen in het verleden al maatregelen tegen zandophoping. Zo werd onder impuls van De Lijn, het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust en het Agentschap Wegen en Verkeer in 2012 een keerwand van ongeveer een meter hoog opgetrokken op de Kustbaan tussen Oostende en Middelkerke. Dat proefproject werd in 2013 zelfs uitgebreid, maar toch konden nog niet alle problemen op het traject tussen Oostende en Westende-bad worden weggewerkt.

(Belga – Foto JTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier