De heraanleg van het Marktplein in Harelbeke start maandag

Redactie KW

Op maandag 30 januari start, in opdracht van de Stad Harelbeke, fase 1 van de werken aan het Marktplein Harelbeke. De werken zullen 80 dagen duren.

De werken worden uitgevoerd door aannemer Wegenbouw Ockier uit Kuurne. Een deel van het Marktplein wordt vrijgehouden als parkeerplaats voor bewoners en gebruikers.

Het gaat om een 65-tal parkeerplaatsen, waar de regels van de blauwe zone geldig blijven. De aannemer heeft op maandag 30 januari vanaf 7 uur – eventueel dinsdag 31 januari – omwille van veiligheidsredenen het volledige Marktplein en de Hospitaalstraat nodig om zijn werfinrichting te kunnen plaatsen. Op dat moment is er dus een volledig parkeerverbod. In een eerste fase doet de aannemer het volgende: het plaatsen van bemaling en de opstart van rioolwerken aan de Hospitaalstraat.

Van zodra die fase voorbij is, komt er in de Hospitaalstraat en wellicht ook waar het standbeeld van Liederik stond, bijkomende parkeercapaciteit. Op de geplande infovergadering van maandag 30 januari om 16 uur in Dienstencentrum De Parette voor de bewoners van het Marktplein, de Vrijdomkaai en de Toekomststraat, wordt deze problematiek toegelicht. Op het plan is aangeduid waar er in die periode geparkeerd kan worden (de rood aangeduide zones).

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier