Dan toch geen busbaan op gewestweg R30 in Brugge

19/10/16 om 21:02 - Bijgewerkt om 21:05

De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn bindt in, na de vele Brugse files de voorbije weken: de nieuwe busbaan van de Komvest tot aan de Bloedput wordt opgeschort. Bovendien zullen de verkeerslichten beter geregeld worden aan de Ezelpoort. Mogen de moegetergde automobilisten een zucht van opluchting slaken?

Dan toch geen busbaan op gewestweg R30 in Brugge

Woensdag was er eindelijk overleg tussen De Lijn, de wegbeheerder van de gewestweg R30 én burgemeester Renaat Landuyt. Die wou na de almaar aanzwellende kritiek van zijn stadsgenoten de nieuwe busbaan weg. Uiteindelijk toonde de directie van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn zich akkoord om de busbaan (tijdelijk?) op te schorten.

Impact

"Het was voor ons niet mogelijk om vooraf de impact in te schatten van de samenloop van de verschillende grote geplande én ongeplande mobiliteitswerken in Brugge", zegt Inge Debruyne, woordvoerder van De Lijn West-Vlaanderen, ter verontschuldiging. "We stellen voor om de maatregelen om de busbaan op te schorten zo snel mogelijk te nemen, namelijk door het wegnemen van de signalisatie, met name de verkeersborden en de letters 'BUS'."

De Administratie Wegen en Verkeer, de wegbeheerder van de R30, wil ook een maatregel nemen om de doorstroming van het verkeer te verbeteren: een andere regeling voor de lichten aan de Ezelpoort.

(SVK)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit

Lees meer over: