Dampoortbrug in Brugge onderbroken tijdens herstellingswerken aan sluis

30/09/14 om 15:51 - Bijgewerkt om 15:51

Bron: Kw

De Dampoortbrug over het kanaal Gent-Oostende in Brugge wordt vanaf maandagavond 6 oktober tot woensdagmiddag 8 oktober onderbroken voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers.

Dampoortbrug in Brugge onderbroken tijdens herstellingswerken aan sluis


De Dampoortsluis in Brugge is dringend aan een noodzakelijke herstelling toe. Sinds deze zomer zijn er ernstige problemen aan één van de sluisdeuren. Om een onaangekondigde en langdurige scheepvaartonderbreking te voorkomen wil Waterwegen en Zeekanaal NV op korte termijn herstellingswerken aan de sluis uitvoeren.

Tijdens de werken, die starten op maandagavond 6 oktober om 18 uur, zal één van de sluisdeuren uit de sluis gehaald worden en wordt het scheepvaartverkeer bijgevolg volledig onderbroken tot het einde van werken op woensdagmiddag 8 oktober rond 12 uur. Waterwegen en Zeekanaal NV wil de hinder voor het weg- en scheepvaartverkeer zo beperkt mogelijk houden en daarom wordt er ook 's nachts doorgewerkt.

Dampoortbrug onderbroken

Om de werken aan de sluis te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk om één van de Dampoortbruggen te onderbreken voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers. Er is een plaatselijke omleiding voorzien via de nabijgelegen tweede Dampoortbrug. Aangezien het scheepvaartverkeer tijdens de werken stilligt en de andere bruggen bijgevolg niet geopend moeten worden, zal de hinder voor het wegverkeer beperkt zijn.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!