Dampoortbrug II in Brugge onderbroken voor herstellingswerken

© GoogleMaps
Redactie KW

De werken starten op maandag 4 april.

De hydraulische cilinders van Dampoortbrug II zijn aan vervanging toe. Deze cilinders zijn belangrijke onderdelen van het bewegingsmechanisme van de brug. Eerder dit jaar werd de eerste cilinder al vervangen. Vanaf maandag 4 april wordt ook de tweede cilinder vervangen, deze werken zullen zonder onvoorziene omstandigheden duren tot en met vrijdag 8 april.

Minder hinder

Om de herstellingswerken te kunnen uitvoeren, moet de brug in geopende stand vastgezet worden. Daardoor is de brug ontoegankelijk voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers. Om de hinder zo beperkt mogelijk te houden worden enkele minderhinder-maatregelen genomen. Zo is er een duidelijke omleiding en bijhorende signalisatie voorzien.

Op de dynamische verkeersinformatieborden wordt aangegeven dat Dampoortbrug II onderbroken is. Wanneer ook Dampoortbrug I opengedraaid is om het scheepvaartverkeer door te laten, worden de Warandebrug en de Kruispoortbruggen niet gedraaid zodat weggebruikers niet al te ver moeten omrijden. De werfzone wordt zo klein mogelijk gehouden zodat de doorstroming van het verkeer op de R30 steeds gegarandeerd blijft.

Grootschalige vervangingsoperatie

De werken aan de Dampoortbrug passen binnen een groter onderhoudsproject. Zo werden eerder dit jaar reeds hydraulische cilinders vervangen van de Dampoortbrug I , van de Dampoortbrug II én van de Steenbruggebrug. Ook het vervangen van de hydraulische cilinders aan de Boudewijnbrug en van de Katelijnepoortbrug staan nog op het programma.

Door de bruggen duurzaam te onderhouden, worden onverwachte onderbrekingen of onveilige situaties, met veel hinder voor het scheepvaartverkeer en het wegverkeer, zoveel mogelijk voorkomen. De hinder is afhankelijk van brug tot brug. Waar mogelijk wordt ook ‘s nachts en/of tijdens het weekend gewerkt en worden deze werkzaamheden zo veel mogelijk gecombineerd met andere noodzakelijk werkzaamheden om de hinder steeds zo beperkt mogelijk te houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier