Dampoortbrug II in Brugge onderbroken voor herstellingswerken

26/02/16 om 12:57 - Bijgewerkt om 12:57

Vanaf maandag 29 februari tot en met vrijdag 4 maart is de Dampoortbrug II over het kanaal Gent-Oostende in Brugge volledig afgesloten voor alle verkeer.

Dampoortbrug II in Brugge onderbroken voor herstellingswerken

De hydraulische cilinders van Dampoortbrug II zijn dringend aan vervanging toe. Het vervangen van de cilinders wordt in twee fasen uitgevoerd. Dat is noodzakelijk om de onderbreking voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden. Fase 1 loopt vanaf maandag 29 februari tot en met vrijdag 4 maart, fase 2 vanaf maandag 4 april tot en met vrijdag 8 april.

Om de herstellingswerken te kunnen uitvoeren, moet de brug in geopende stand vastgezet worden. Daardoor is de brug ontoegankelijk voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers. Om de hinder zo beperkt mogelijk te houden is er een duidelijke omleiding en bijhorende signalisatie voorzien. Wanneer ook Dampoortbrug I opengedraaid is om het scheepvaartverkeer door te laten, worden de Warandebrug en de Kruispoortbruggen niet gedraaid zodat weggebruikers niet al te ver moeten omrijden.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!