Dampoortbrug II in Brugge onderbroken tijdens weekend voor herstellingswerken

Redactie KW

Op zaterdag 9 en zondag 10 december voert Waterwegen en Zeekanaal NV noodzakelijke herstellingswerken uit aan de Dampoortbrug II in Brugge over het kanaal Gent-Oostende. Tijdens de werken wordt de brug afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers.

Een van de scharnierpunten van de Dampoortbrug II is aan herstelling toe. De werken starten op zaterdagochtend en worden ten laatste op zondagavond afgerond. Tegelijkertijd worden ook aantal kleinere onderhoudswerken aan de wegenis en de landhoofden – de constructies waar de brug op rust – uitgevoerd. Om de werken veilig uit te voeren, wordt de brug afgesloten voor alle verkeer. Er is een omleiding voorzien via de naastgelegen Dampoortbrug I.

Dampoortsluis

Tijdens hetzelfde weekend worden er ook werken uitgevoerd aan de Dampoortsluis. Daardoor worden de Kruispoorbrug II, de Dampoortbruggen en de Warandebrug tijdens het weekend niet bediend voor de scheepvaart. De verkeershinder door van de werken aan Dampoortbrug II blijft daardoor beperkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier