Dampoortbrug I in Brugge even onderbroken voor werken aan Dampoortsluis

Dampoortbrug I gaat dinsdag even dicht. © Davy Coghe
Redactie KW

De Vlaamse Waterweg nv werkt dinsdagnamiddag, en mogelijk ook woensdagochtend, aan de sluisdeuren van de Dampoortsluis. Tijdens de werken wordt de Dampoortbrug I afgesloten voor alle verkeer.

De eerste werken worden uitgevoerd op dinsdag 20 februari vanaf 12 tot 18 uur. Tijdens deze werken wordt een defect onderdeel van de sluisdeur gedemonteerd. Indien de aannemer het defecte onderdeel snel kan herstellen, worden de werken op woensdagochtend tussen 8 en 14 uur voortgezet. Zo niet, dan worden deze werken op een ander moment deze of volgende week uitgevoerd.

Tijdens de werken wordt de Dampoortbrug I, dat is de brug ter hoogte van de Potterierei, afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer kan omrijden via de naastgelegen Dampoortbrug II. Tijdens de werkzaamheden is er ook een onderbreking voor het scheepvaartverkeer. Andere bruggen in de buurt worden dus minimaal bediend waardoor mogelijke verkeershinder beperkt blijft.

Nu de tijdelijke Kruispoortbrug I open is voor het verkeer, kan de passerelle voor fietsers en voetgangers aan de Kruispoortbrug II afgebroken worden. De werken vinden plaats tijdens de tweede helft van deze week. De aannemer werkt vanop een ponton op het water zodat er geen hinder is voor het wegverkeer.

(TV-foto Davy Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier