Cruiseschip Queen Mary 2 meert aan in Zeebrugge

Redactie KW

Vrijdagmorgen liep het cruiseschip Queen Mary 2 van Cunard Line de haven van Zeebrugge binnen. Het vaartuig werd afgemeerd aan de Zweedse kaai vlakbij de zeewaartse sluisbruggen.

Het mega cruiseschip deed vroeger ook al de Zeebrugse kusthaven aan. Op 21 juli 2009 gebeurde dat voor het eerst. Dat verliep trouwens niet zonder slag of stoot. Door een hevige windstoot knakten toen namelijk de voorste meertouwen af. Hierdoor kwam de Queen Mary 2 toen dwars aan de Zweedse kaai te liggen.

In 2003 grootste passagiersschip ooit

De QM2 was op het moment van de tewaterlating in 2003 het grootste passagiersschip ooit gebouwd. Het schip werd naar koningin Mary van het Verenigd Koninkrijk genoemd, grootmoeder van koningin Elizabeth II, die haar doopte op 8 januari 2004. In april 2006 kwam de Freedom of the Seas in de vaart, dat nog groter was. De Queen Mary 2 kan 2.620 passagiers herbergen en telt 1.310 hutten. Het schip heeft 1.243 bemanningsleden aan boord. Het is 345 meter lang, 41 meter breed en heeft een diepgang van 10 meter.

Straks naar Cherbourg

Gedurende de wintermaanden maakt de Queen Mary 2 vanuit Fort Lauderdale cruises naar het Caraïbisch Gebied en Zuid-Amerika. Momenteel is de QM2 bezig aan een Europese cruise. Donderdag was de Queen Mary 2 in Southampton. Vandaag meerde de QM2 in Zeebrugge aan en kregen de passagiers de mogelijkheid om Brugge te bezoeken. Vrijdagavond verlaat de Queen Mary 2 Zeebrugge en vaart het naar het Franse Cherbourg.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier