Christophe Lefebvre reed met speciale fiets door leegstaande gevangenis

Redactie KW

Christophe Lefebvre reed met een speciale fiets – The Jailbreak – door een leegstaande gevangenis in het Noord-Franse Losc.

Christophe Lefebvre reed een paar maanden terug met een bakfiets de Kemmelberg af. In juni reed hij met een speciale fiets – The Jailbreak – door de gangen en zalen van de leegstaande gevangenis in Losc (Noord-Frankrijk). Hij deed dat met een mountainbike die speciaal voor dergelijke terreinen of sites ontwikkeld werd. “Als West-Vlaming heb je niet veel plaatsen waar je als MTB-er de rush van het rijden kan ervaren. Ik ben dan maar eens gaan nadenken over een alternatief en zo ben ik bij Extreme Urban Biking uitgekomen.”

Makkelijk en wendbaar

Christophe had nood aan fiets die hij makkelijk kon demonteren, makkelijk op zijn rug kon dragen als hij over muren of omheiningen moest kruipen en die meteen ook makkelijk en snel wendbaar was. Samen met de mensen van EdNine, de laatste Belgische MTB-fabriek bedacht hij uiteindelijk The Jailbreak. “De fiets wordt in beperkte oplage – er worden slechts 10 exemplaren gemaakt – op de markt gebracht. Het is de bedoeling om een fiets voor te stellen die je dezelfde kick geeft als rijden met een supersnelle bolide. Een fiets voor mensen met passie en durf.”

Christophe vertelt er ons nog bij dat de fiets 3.599 euro kost en dat hij bij Bike Concept in Wevelgem verkocht wordt.

(CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier