Chef d’Okkernote ziet amper klanten op dinsdag van Waregem Koerse

Redactie KW

Een kleine twee maanden voor Waregem Koerse luidt Filiep Bossuyt, chef van restaurant d’Okkernote in de Kruishoutemseweg, de alarmbel.

Boosdoener is volgens de restauranthouder de verkeerssituatie in en rond het centrum, die op Grote Dinsdag wordt gewijzigd om de grote volkstoeloop naar de hippodroom de baas te kunnen. “In de omgeving van het restaurant worden meerdere vipparkings ingericht. De genodigden worden rechtstreeks van de afrit Kruishoutem op de E17 naar daar geleid. Het enige wat we hier nog zien passeren zijn shuttles die de vips in vliegende vaart naar de renbaan brengen. Geen auto’s, geen wandelaars.”

Broodroof

Schepen van Economie Kristof Chanterie (CD&V) zegt geen weet te hebben van de klachten. “De Kruishoutemseweg wordt de dinsdag van Waregem Koerse inderdaad als aanrijroute van shuttlebussen naar de hippodroom gebruikt. Dat die vips daar ook eten, dat is nu eenmaal zo. Ik raad de uitbater van d’Okkernote dan ook aan om gericht reclame te maken. Mensen genoeg die op zo’n dag graag iets gaan eten weg van alle drukte. Het restaurant blijft trouwens perfect bereikbaar via de ring. Vanaf de Gentseweg bijvoorbeeld kan je perfect via de Vijfseweg en de Oosterlaan links de Kruishoutemseweg op.”

Het stoort Filiep Bossuyt dat hij door het stadsbestuur nooit werd uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek over de gewijzigde situatie. “Ik betaal ook belastingen en wordt dan geconfronteerd met broodroof. Anders kan je dit toch niet noemen?”

(TVW-foto HDV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 11 juli.