Centrum Sente wordt vanaf 1 november onder handen genomen

De wat grijze en saai parking op het marktplein van Sente moet groen en aangenaam worden. Tegen de zomer van 2018 moeten de werken afgerond zijn. © Google Maps
Redactie KW

In het najaar starten de voorbereidende werken op de grondige heraanleg van het marktplein van de Kuurnse parochie Sint-Katharina. Samen met Lendelede en Kortrijk organiseert de gemeente Kuurne op 12 september een infovergadering voor de omwonenden.

De dorpskern van Sint-Katharina, op de grens met Kuurne, Lendelede en Kortrijk, ondergaat de komende maanden een metamorfose. Eind vorig jaar werden de werken op en rond het Sint-Katrienplein aangekondigd. Voorafgaand aan de heraanleg van het plein zijn ook omvangrijke werken aan de nutsleidingen noodzakelijk.

“Hinder beperken”

Begin november starten de Watergroep en Aquafin met de nieuwe waterhuishouding, in december vangt Eandis haar elektriciteitswerken aan. In april 2018 start dan de effectieve heraanleg en herinrichting van het marktplein. Verwacht wordt dat het nieuwe dorpsplein tegen de zomer van 2018 kan openen. Het centrum van Sente moet een stuk groener en aangenamer worden.

“Helaas kunnen dergelijke werken niet worden uitgevoerd zonder hinder”, klinkt het bij schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Francis Watteeuw. “Aan de hand van een doorgedreven fasering, goed uitgebouwde communicatie en maximaal overleg willen wij samen met Lendelede en de stad Kortrijk de hinder verzachten.”

Infovergadering

Om alle omwonenden en handelaars goed te informeren, organiseren Kuurne, Lendelede en Kortrijk een infovergadering op dinsdag 12 september in buurthuis ‘t Senter. “Om 19u wordt een toelichting voorzien voor de handelaars, om 20u zijn alle omwonenden uitgenodigd. De betrokkenen ontvangen vooraf nog een brief”, aldus de Kuurnse schepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier