CD&V Tielt eist actie voor zuidwestelijke ring

Randy De Clercq

Tielt en zijn zuidwestelijke ringbaan, het is voorlopig geen geslaagd huwelijk. Oppositiepartij CD&V eist nu dringend actie en riep daarvoor de pers samen. “We mogen deze stilstand in het dossier niet slikken.”

Al sinds de jaren zeventig zou de Ringlaan van Tielt er in het zuidoosten en het zuidwesten een verlengstuk bij krijgen, zogenaamde tangenten. De tangent in het zuidoosten ligt er nu al een goede vijf jaar, maar die in het zuidwesten (die meer nodig was) is sinds kort op de heel lange baan geschoven. Oppositiepartij CD&V vindt dit niet kunnen en eist actie. “Toen wij in 2012 het burgemeestersambt moesten overlaten aan de nieuwe coalitie, zag alles er nochtans goed uit”, aldus Luc Vannieuwenhuyze. “Maar sindsdien werd niets ondernomen en aangezien de druk van de ketel werd gehaald, heeft de minister andere projecten gevonden om zijn centjes aan uit te delen. Je mag niet wachten op dit soort dossiers, je moet constant vragen en lobbyen.”

En dus gaat CD&V een actieplan in elkaar steken. “We mogen deze stilstand niet slikken. De zuidwesterring is broodnodig. De minister kijkt dan misschien alleen maar naar de cijfertjes als hij zegt dat er niet zo overdreven veel (zwaar) verkeer over Deken Darraslaan, Sint-Michielstraat en Kasteelstraat rijden, maar hij houdt helemaal geen rekening met de leefbaarheid. Het is geen leugen als ik zeg dat sommige mensen de straat gewoon niet over raken en geen gaatje vinden. En dus moet er dringend actie komen!”

Lees ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier