CD&V Brugge : “”STOP’-principe omzetten in ‘STOEP’-principe”

Redactie KW

CD&V Brugge hield afgelopen weekend een congres rond mobilieit.

De partij wil een plan uitwerken waarbij alle beschikbare parkeerplaatsen in de binnenstad en de deelgemeenten opgedeeld worden tussen bewoners (parkeren zonder limiet) en bezoekers (parkeren met limiet). “We bekijken daarbij eerst de specifieke noden van elke buurt”, zegt voorzitter Alexander De Vos.

“In nieuw uit te tekenen zones waar bewoning overwegend is, kan die verdeling bijvoorbeeld ongever 80/20 procent zijn in het voordeel van de bewoners. In die zones waar handel overwegend is (waaronder bijvoorbeeld de Poortstraten), kan die verdeling in het voordeel van de klanten / bezoekers. Op die manier is daar voldoende plaats voor bezoekers die de handelszaken bezoeken.”

Brugge moet volgens Alexander De vos ook een voorloper worden op het STOP-principe om te zetten in het STOEP-principe : “Nog voor de algemene personenwagens moeten de elektrische en andere milieuvriendelijke personenwagens voorrang genieten. Op die manier stimuleren we mee een milieuvriendelijkere mobiliteit. Concreet wil CD&V Brugge dit in Brugge op 2 manieren doen: een verspreiding van laadpalen voor elektrische wagens over het ganse grondgebied en meer ruimte in zowel de binnenstad als de deelgemeenten voor auto-delen.”

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier