Cameratoezicht werpt vruchten af in Knokke-Heist

Redactie KW

De politie rukte vorig jaar 220 keer uit voor incidenten vastgesteld door een actief cameratoezicht. Dankzij de twee nummerplaatlezers werden ook 235 wagens onderschept.

Het bewakings- en ANPR-cameranetwerk werpt zijn vruchten af in Knokke-Heist. “Maar liefst 1 op de 5 onderschepte voertuigen werd in beslag genomen”, zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Het ging hier vooral over gestolen en niet-verzekerde voertuigen.

De lokale politie beschikt in Knokke-Heist over twintig bewakingscamera’s. “Vorig jaar rukten we 220 keer uit voor incidenten die onze cameraoperatoren ‘live’ vaststelden door een actief cameratoezicht. Dit is een stijging van 12% in vergelijking met 2013. Het gaat hier over verdachte situaties, verkeersproblemen, diverse vormen van overlast en vechtpartijen”, aldus Van Eenooghe.

De beelden worden dertig dagen bewaard waardoor de politie ook na klachten van burgers nog misdrijven kon oplossen. De lokale politie gebruikt ook twee vaste Automatic Numberplate Recognition “Door de nummerplaatlezers konden we vorig jaar 235 wagens onderscheppen. Dit is een stijging van tien procent in vergelijking met 2013. Eind vorig jaar kwamen we zelfs een dievenbende op het spoor die het had gemunt op dure mountainbikes en koersfietsen.”

De politie van Knokke-Heist bekijkt de mogelijkheden om het netwerk verder uit te breiden.

(DMEW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier