Buurtbewoner uit Bikschote overhandigt petitie op gemeenteraad van Langemark

Redactie KW

Op de gemeenteraad van Langemark-Poelkapelle heeft een bewoner uit de Bikschotestraat zijn grieven geuit over de aanslepende wegenwerken in zijn straat. Hij overhandigde een petitie.

Er zat opvallend veel volk op de publieksbanken tijdens de jongste gemeenteraad. KVLV Poelkapelle had het volgen van een gemeenteraad als een activiteit gepland. Minder ‘een uitstapje’ was de afgifte van een petitie door Johan Declercq uit de Bikschotestraat in Bikschote, net voor de start van de gemeenteraad aan burgemeester Alain Wyffels. Welgeteld 17 mensen uit zijn straat maken daarin hun beklag over de aanslepende rioleringswerken in de Bikschotestraat. Naast de lange duurtijd formuleerden de bewoners ook klachten over waterinsijpeling in kelders en een slordige aanpak van het werk. Johan Declercq nam het initiatief en doorliep eenmaal de straat vanaf de schoenenwinkel Luypaert tot aan veevoeders Dejonckheere.

Oppositiepartij N-VA wou een bespreking van het ingediende verzoekschrift. Burgemeester Alain Wyffels weigerde dat, omdat het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad dat niet toelaat. Ook de ‘hoogdringendheid’, waarop de partij aanstuurde, aanvaardde hij niet. “Ik heb meneer daarnet in de gang gezien. Hij heeft me daar niet over aangesproken. Hij zal een antwoord ontvangen van het schepencollege.”

(PCO – Foto PCO)

Lees alles over de gemeenteraad van Langemark nu vrijdag in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Ieper/Poperinge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier