Bussen in tegenrichting over de Markt : CD&V Tielt heeft bedenkingen

Is de heraangelegde Markt bestand tegen bussen ? © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Lieven Vancoillie

Dat vanaf 4 april bussen van De Lijn in tegenrichting over de Markt mogen rijden, roept bij CD&V vragen op. Fractieleider Vincent Byttebier stelt ze op de gemeenteraad van donderdag.

Op de jongste verkeerscommissie raakte bekend dat het stadsbestuur, op vraag van De Lijn, vanaf maandag 4 april bussen van De Lijn in tegenrichting (via het Rameplein en de Nieuwstraat richting Markt en Ieperstraat) toelaat. Dat moet nog meer opstoppingen en vertragingen in (het tweede deel van) de Kortrijkstraat voorkomen.

CD&V Tielt heeft vragen bij deze plotse koersverandering. “Begin dit jaar werd het nieuwe gemeentelijk mobiliteitsplan definitief goedgekeurd”, stelt fractieleider Vincent Byttebier. “Van die aanpassing was toen geen sprake.” De oppositie verwijst ook naar de volksraadpleging die nu bijna vijf jaar geleden werd gehouden. “Zeven op de tien Tieltenaren waren toen voorstander voor eenrichtingsverkeer op de Markt. Ook in overleg met De Lijn werd dat doorgepraat.”

De oppositie hoopt op heel wat vragen een afdoend antwoord van mobiliteitsschepen Guido Mehuys (SP.A) te krijgen. Volgens CD&V is er onder meer nog geen nieuw aanvullend politiereglement. “Wat zijn de adviezen van de politie ? Zijn de mooie straatstenen op het rijvak op de Markt bestand tegen draaiende en wringende bewegingen van grote bussen ?” CD&V hoopt dan ook dat het stadsbestuur de voorgestelde aanpassing herbekijkt.

Aanpassingen aan openbaar domein

Nog op diezelfde gemeenteraad zal CD&V-raadslid Hedwig Verdoodt aanpassingen aan het openbaar domein voor een betere mobiliteit vragen voor slechtzienden en personen met een beperking. “Zo is de stationsomgeving een ware ramp : rondslingerende fietsen, andere hindernissen, in slechte staat verkerende voetpaden…” (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier