Busje De Heuvellink rijdt senioren uit het Heuvelland naar hun bestemming

Redactie KW

Vanmiddag werd in het Sociaal Huis in de Heuvellandse deelgemeente Wijtschate het seniorenbusje “De Heuvellink” in gebruik genomen.

De sleutels werden overhandigd door de eigenaar, vzw De Heuvellink aan de seniorenraad. Het busje moet een antwoord bieden op de gebrekkige dienstverlening van De Lijn in het landelijke Heuvelland. De vzw Heuvellink maakten een minibusje rijklaar waarin 8 personen kunnen zitten en een chauffeur. De vzw stelt het busje ter beschikking van de senioren. De Heuvellandse seniorenraad verzorgt de praktische kant van het verhaal en is daarvoor nog op zoek naar vrijwilligers-chauffeurs die één of meerdere keren per week met het busje willen rijden.

Lidkaart

Het gaat om een testproject van 1 jaar dat zich in de eerste fase enkel richt naar senioren met een mobiliteitsprobleem. In een tweede fase wordt het project opengetrokken naar andere bevolkingsgroepen. De gebruikers worden lid van VZW De Heuvellink en betalen daarvoor een lidgeld van 10€. De lidkaart geeft recht op 5 gratis ritten met het busje. Het is niet de bedoeling om individueel vervoer te verzorgen: het busje rijdt enkel uit met een minimum bezetting van 4 personen.

Het werkingsgebied ligt op het grondgebied van Heuvelland en de verbindingen van en naar Ieper en Poperinge. Bedoeling is ook dat enkele vaste trajecten ingelast worden zoals de vrijdagmarkt in Wijtschate, het Gemeentehuis De Warande in Kemmel, het Sociaal Huis in Wijtschate, sommige activiteiten van seniorenverenigingen, het station (het Perron) in Ieper, enz.

(P.L./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier