Burgemeester Vleteren wil stemming voor motie tot behoud snelheidsregime op gewestwegen

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad in Vleteren donderdagavond stelde burgemeester Stephan Mourisse (LVP) voor een motie te stemmen tot behoud van het snelheidsregime op gewestwegen.

De Vlaamse overheid besliste dat er vanaf 1 januari 2017 een nieuw snelheidsregime geldt op gewestwegen: van 90 naar 70 kilometer per uur. Hiervan kan afgeweken worden indien er een vrijliggend fietspad is, en wanneer de snelheid gedurende minstens een kilometer kan aangehouden worden.

Burgemeester Stephan Mourisse: “Er zijn geen gemeentewegen die hiervoor in aanmerking komen. Maar er werd ook tot 70 km per uur beslist op de twee belangrijkste gewestwegen die onze gemeente doorkruisen. Het gaat om de N8 (Ieper-Veurne) en de N321 (Oostvleteren-Poperinge). Dus opnieuw inboeten op mobiliteit door maatregelen, waar wij als gemeente geen enkele grip op hebben. Wij willen dan ook een motie stemmen, om alsnog een afwijking toe te staan, met behoud van 90 km per uur op voornoemde gewestwegen.”

“Op geen enkele van onze brieven aan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en aan de bevoegde minister kregen wij een antwoord. Dat is niet alleen frustrerend, maar ook erg onbeleefd”, aldus nog de burgemeester. De oppositie ging akkoord met de motie, maar Guido Berten (CD&V) stelde voor om ook de 17 andere burgemeesters van het Westhoekoverleg te laten mee ondertekenen.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier