Burgemeester veroordeeld nadat ze in eigen gemeente signaal aan overweg negeerde

© BELGA
Redactie KW

“Mijn cliënte had het te laat gezien”, zegt haar advocaat.

Annick Vermeulen, de burgemeester van Zedelgem, is in de Brugse politierechtbank veroordeeld nadat ze in haar eigen gemeente het rode licht en geluidsignaal van een overweg negeerde.

Annick Vermeulen (50) reed op 28 juni omstreeks 14 uur langs de Koning Albertstraat toen ze met haar wagen de treinoverweg naderde. Het licht sprong op rood en ook het belsignaal trad in werking. Toch reed de burgemeester verder. “Dat terwijl de bel al 10 seconden rinkelde. Een groot risico met een grote kans op een zwaar ongeval”, aldus de politierechter. Volgens de advocaat van Annick Vermeulen speelde de zon mogelijk een rol. “Pas toen ze al op de overweg stond, besefte ze dat ze eigenlijk moest stoppen. Toen was het natuurlijk te laat”, klonk het verweer. “Het belsignaal is enige tijd geleden aangepast en is niet meer zo luid. Mijn cliënte zegt alvast dat ze het signaal niet heeft gehoord.”

De Brugse politierechter kon niet anders dan de burgemeester straffen en legde haar een boete op van 240 euro, waarvan de helft effectief. Ze is ook voor 15 dagen haar rijbewijs kwijt.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier