Burgemeester van Bredene wil fiets(snel)weg langs kusttramlijn

Redactie KW

Burgemeester Steve Vandenberghe laat zich daarvoor inspireren door de dit weekend in gebruik genomen fietssnelweg tussen Mechelen en Antwerpen.

“Minstens van de Vuurtorenwijk tot aan Wenduine kan er langs de tramsporen een fietspad worden aangelegd”, vindt Steve Vandenberghe, burgemeester van Bredene. Deze zone naast deze sporen is hiervoor voldoende breed. Op het grondgebied van Bredene moeten fietsers nu gebruik maken van ofwel de smalle, niet beschermde fietspaden langs de Koninklijke Baan ofwel deze langs de Driftweg/Kapelstraat. Die zijn door de drukte in dit centrum niet echt geschikt voor een vlot doorgaand fietsverkeer.”

15 km lang fietsen naast tramsporen?

Zeker op het grondgebied van Bredene kan op de middenberm tussen de Koninklijke Baan, mits de nodige ingrepen en met aandacht voor de veiligheid, een breed fietspad worden gecreëerd, vindt de burgervader nog. “Ook vanaf Bredene tot aan de Voorhavenlaan (Vuurtorenwijk) en tot in Wenduine is dit mogelijk. Zo kan tussen Oostende en Wenduine een fiets(snel)weg van 15 km lang worden gerealiseerd. Met fietspaden langs de tramsporen, enige creativiteit en door gebruik te maken van de bestaande veilige en al goed uitgeruste fietspaden, moet het zelfs mogelijk zijn om een snelle, vlotte en tegelijkertijd recreatieve verbinding te creëren tussen Knokke en De Panne. Toeristisch en qua veiligheid is dit voor de zwakke weggebruikers een meerwaarde.”

De burgemeester zal dit voorstel voorleggen aan de andere kustburgemeesters en hierover ook een overleg plannen met het Agentschap Wegen en Verkeer.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier