‘Buffelbrug’ in Brugge volgende week twee dagen dicht voor onderzoek

Redactie KW

Op maandag 4 en dinsdag 5 april wordt de Canadabrug – de ‘buffelbrug’ in de volksmond in Brugge volledig afgesloten voor het verkeer. Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal zal dan een expertiseonderzoek uitvoeren.

Om de verkeershinder beperkt te houden, wordt het onderzoek uitgevoerd tijdens de Paasvakantie. Afhankelijk van de bevindingen worden in een latere fase de voetpadzone en de balustrades van de brug voor het wegverkeer vernieuwd. De leuning aan de opwaartse kant van de brug – dat is de kant van het Graaf Visartpark – zal wel al verwijderd worden, om later terug te plaatsen. Er komt een voorlopige leuning in de plaats.

Tijdens het onderzoek van 4 en 5 april zal er geen verkeer over de Canadabrug kunnen rijden. Er wordt een wegomlegging voorzien via de Karel de Stoutelaan, de Gulden Vlieslaan en de Bevrijdingslaan. Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder van dit onderzoek. Zij volgen de parallelle fiets- en voetgangersbrugjes naast de Canadabrug voor het wegverkeer. Ook de bussen van De Lijn, die anders de Bevrijdingslaan mochten kruisen, worden omgelegd.

(MVN – Foto MVN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier