Budabrug in Kortrijk pas in 2015 open voor het verkeer?

Redactie KW

De schade aan de Budabrug is groter dan verwacht. Het is dan ook onduidelijk of de brug nog dit jaar in gebruik kan worden genomen.

De Budabrug liep begin september schade op bij enkele proeven om de beweegbaarheid te testen. Aanvankelijk dacht Waterwegen en Zeekanaal dat die schade zou meevallen, maar dat lijkt nu almaar minder het geval. “Het onderzoek is nog steeds volop bezig, maar we weten wel al dat het bewegingsmechanisme aanzienlijk beschadigd is”, aldus communicatieverantwoordelijke Claudia Van Vooren. “Enerzijds wordt de schade aan het bewegingsmechanisme nog verder onderzocht. Anderzijds worden de werken om de reeds vastgestelde schade te herstellen zo snel mogelijk opgestart.”

herstelling in het atelier

Een aantal beschadigde onderdelen van het bewegingsmechanisme kan probleemloos vervangen worden door reservemateriaal, maar daarnaast zijn er bij een aantal onderdelen ook herstellingswerken in het atelier noodzakelijk en die vragen tijd. Volgens de huidige timing kan de brug ten vroegste dit eindejaar open voor het verkeer. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier