Brugsesteenweg in Roeselare is weer open voor het verkeer

Jos Remaut

Deze voor Roeselare erg belangrijke invalsweg is vanaf vanmorgen 8 uur weer volledig toegankelijk tussen de Noordlaan en de Hugo Verrieststraat. Maandenlang zijn er op dat stuk ingrijpende werken geweest, die voor de nodige verkeershinder zorgden.

Schepen Griet Coppé (CD&V) van mobiliteit licht toe : “Dit vernieuwde stuk weg is vooral veel veiliger geworden, met ruime aandacht voor het zachte verkeer. De eigenlijke rijbaan is smaller, de voet- en vooral de fietspaden breder. Dit vooral voor de vele scholieren die langs deze weg Roeselare binnenrijden. We willen het naar school komen met de fiets trouwens sterk blijven aanmoedigen.” Ter hoogte van de stedelijke basisschool en de campus Stedelijk Ziekenhuis van AZ Delta is er daarenboven zone 30.

De officiële inhuldiging van de vernieuwde Brugsesteenweg vindt plaats op zondag 6 september, in aanwezigheid van de bewoners.

Kleine ring

Dit betekent echter nog niet einde van de werken in deze buurt, want de heraanleg van de kleine ring is nog volop bezig. Toch is er ook hier goed nieuws. Griet Coppé : “Tegen begin oktober zou het deel Westlaan tussen de Diksmuidse- en de Hoogleedsesteenweg klaar zijn. Maar daarna moet wel nog de Noordlaan aangepakt worden, tussen de Hoogleedse- en de Brugsesteenweg. Dit werk zal ruim een jaar duren, tot ongeveer Kerstmis 2016. Maar daarna zullen we over een mooie, veilige en vooral vlot doorstromende kleine ring beschikken.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Brugsesteenweg in Roeselare is weer open voor het verkeer

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier