Brugse winkelstraten autoluw vanaf eerste februariweekend

© Benny Proot
Redactie KW

Vanaf het eerste weekend van februari zullen de Steenstraat, de Geldmuntstraat, de Noordzandstraat en de Zuidzandstraat elke zaterdag en elke eerste zondag van de maand van 10 tot 18 uur verkeersluw gemaakt worden.

De maatregel van de stad Brugge kadert in het nieuwe mobiliteitsplan dat het zogenaamde STOP-principe hanteert. “Bij het STOP-principe geven we in ons beleid voorrang aan de stappers, dan aan de trappers, daarna aan het openbaar vervoer en pas dan aan koning auto”, schetst schepen van Mobiliteit Annick Lambrecht (sp.a).

In navolging van de vijf edities van het Eindejaarsmobiliteitsplan en de laatste twee edities van de Wintersoldenzaterdagen gaat het Brugse stadsbestuur vanaf volgende maand alle zaterdagen en elke eerste zondag van de maand een gedeelte van de binnenstad autoluw maken. “Daarvoor ontwierpen we ook de nieuwe borden ‘Autoluwe winkelstraat’, die we op vier verschillende locaties zullen uitzetten”, kondigt burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) aan. “Dit zal gebeuren ter hoogte van de oprit ‘t Zand, op ‘t Zand ter hoogte van de inrit van de Zuidzandstraat, in de Zuidzandstraat en in de Geldmuntstraat.”

Concreet betekent dit dat in deze straten alle verkeer en de doortocht van alle voertuigen, gemotoriseerde voortbewegingstoestellen en rijdieren verboden zal worden, “al voorzien we een aantal uitzonderingsmaatregelen die we aan de Bruggelingen kenbaar zullen maken via een bewonersbrief”, stelt schepen van Lokale Economie Hilde Decleer (CD&V) in het vooruitzicht.

(SVV – Foto BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier