Brugse schepen over ongeval waarbij moeder omkwam: “Niet haatdragend”

Martine Matthys. © Fernand Proot
Redactie KW

De Brugse schepen Martine Matthys neemt een trucker uit Menen de dood van haar moeder niet kwalijk. De Brugse politierechter veroordeelde de 29-jarige man maandag tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden, drie maanden rijverbod en een boete van 2.000 euro. Daarnaast kreeg hij negen maanden rijverbod voor alle types van vrachtwagens.

Het dodelijk ongeval vond plaats op 14 februari vorig jaar. Daarbij kwam Martha Tavernier, de 79-jarige moeder van schepen Martine Matthys, om het leven.

De trucker uit Menen moest zich maandag verantwoorden voor de politierechter in Brugge. Die verklaarde hem aansprakelijk, maar legde hem een milde straf op. Daar kan Martine Matthys zich mee verzoenen.

“Wij zijn met de hele familie niet haatdragend tegenover die man”, reageert ze. “Integendeel, ik heb zelfs wat medelijden met hem. Hij heeft nu drie manden rijverbod gekregen, terwijl hij zijn auto wel nodig heeft om naar het werk te kunnen. Maar aan de andere kant moet er natuurlijk wel een straf zijn. We zijn vooral blij dat er een vonnis is uitgesproken, want zoiets blijft anders voortdurend door je hoofd spoken.”

(MM/LQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier