Bruggeling drie maanden achter tralies na vijfde keer rijden onder invloed

Redactie KW

Een 46-jarige Bruggeling kreeg van de Brugse politierechter een gevangenisstraf van drie maanden. Hij werd al voor de vijfde keer veroordeeld voor rijden onder invloed.

F.L. reed in augustus met de Jaguar van zijn vennootschap tegen de hefboom aan Dovy Keukens ter hoogte van de Krakelebrug in Brugge. Maar in plaats van te stoppen reed hij door naar huis. Daar kon de politie hem aantreffen. Bij een ademtest bleek dat hij 1,59 promille alcohol in zijn bloed had. “Hij was wel gestopt, maar zag nergens schade”, aldus zijn advocaat in de rechtbank. “Daarom is hij dan uiteindelijk doorgereden.”

De veertiger was nochtans niet aan zijn proefstuk toe. Sinds 2002 werd hij al vier keer veroordeeld voor rijden onder invloed. De laatste keer – in 2013 – kwam daar ook al vluchtmisdrijf bij. De politierechter vond het dan ook welletjes geweest. De man kreeg daarom een gevangenisstraf van drie maanden, een boete van 5.400 euro en een rijverbod van twee jaar en zes maanden. Als hij zijn rijbewijs nog terug wil krijgen zal hij moeten slagen voor medische, psychologische, theoretische en praktische proeven.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier