Brugge zet in op fietsvriendelijkere Vossensteert

De Vossensteert en omgeving is al jaren een pijnpunt qua fietsveiligheid. © GF
Redactie KW

De Vossensteert, Gemene Weidebeek en omgeving kwamen al in 2013 naar voren als ‘meest onaangename straten om te fietsen’.

Het onveiligheidsgevoel bij de fietsers is er al jaren heel hoog, met als gevolg dat minder en minder fietsers deze belangrijke verbindingsweg tussen Assebroek en Sint-Kruis niet gebruiken. “Vooral tijdens de spitsuren is heel wat schoolgaande jeugd die van de ene deelgemeente naar de andere moet rijden, of naar één van de vele scholen hier in de buurt”, zegt Schepen voor Mobiliteit Annick Lambrecht.

“Er zijn ouders die hun kinderen niet toelaten om met de fiets langs dit tracé te rijden. In ons mobiliteitsklimaat 2016 is dit ondenkbaar. Daarom willen we gaan voor meer veiligheid en meer zichtbaarheid voor de fietsers in ons dagelijks verkeer.”

Snelheidsremmend

Er liggen namelijk enkele plannen op tafel vanuit de stad om het onveiligheidsgevoel van fietsers in de Vossensteert en Bossuytlaan aan te pakken. Ten eerste wordt voorgesteld om over de hele lengte van de Vossensteert en Bossuytlaan fietssuggestiestroken te voorzien. “Fietssuggestiestroken zorgen voor een accentuering van fietsverkeer in de straat, helpen de fietsers om zich veiliger te voelen in het verkeer en bovendien creëren ze een snelheidsremmend verkeer”, aldus bevoegd schepen Lambrecht.

Ten tweede liggen plannen op tafel om een nieuwe fietsontsluiting te voorzien doorheen het natuurgebied Gemeneweidebeek, tussen de Vossensteert en Zuiderakker. “Dit zal zorgen voor een zachte ontsluiting van de hele buurt én de aanpalende scholen.”

Op dinsdag 7 juni vindt nog een bewonersvergadering plaats om de laatste stand van zaken voor uitvoering op te tekenen. “We wachten de opmerkingen van alle bewoners af, zodat we die kunnen meenemen in een definitief ontwerp. We willen de maatregelen alleszins nog in 2016 uitvoeren.”

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier